Bedste brunch i Ballerup

Shopping og brunch i Ballerup

Hvis du leder efter den bedste brunch i Ballerup, er du kommet til det rigtige sted. La Rustica i Ballerup har den lækreste brunch med en blanding af både klassiske- og italiensk inspirerede brunchretter. Vi var for nyligt forbi caféen for at få en lækker brunch, og jeg skal love for at vi fik hvad vi kom efter. Vi bestilte en brunchtallerken med blandt andet:

  •        Røræg med bacon og cherrytomater
  •        Grillede brunch pølser
  •        Lufttørret skinke og italiensk salami
  •        Pandekage med sirup
  •        Græsk yoghurt med frugt og honningristet müsli
  •        Parisertoast med mozzarella og skinke
  •        Og til sidst var der friskbagt brød og rugbrød til retterne

brunch i ballerup

Hvordan smagte det?

Noget af det jeg først bed mærke i, var den lufttørrede skinke og den italienske salami. Måske fordi det duftede så lækkert. Her var ingen tvivl om, at der var tale om den ægte vare, og ikke bare det, man køber i supermarkedet. Smagen var selvfølgelig også derefter; salt og ikke for besk.

Røræggen med bacon, cherrytomater og pølser var også super lækker. Røræggen var let krydret, og hverken for sjasket eller for tør. Det var tydeligt, at den ikke havde fået lov at stå hele dagen, men var blevet skiftet ud løbende. Pølserne passede også fint til; de havde et fint indhold af kød og var ikke så ”gummiagtige” som jeg tit har oplevet brunchpølser.

Parisertoasten er en simpel, men sikker favorit, og et strålende eksempel på, at mad ikke behøver at være teknisk svært, for at smage godt. Det kan gøres helt simpelt; brød, mozzarella, skinke, brød, bum! Sværere behøver det ikke at være, og det ved La Rustica godt. Denne parisertoast smagte nemlig himmelsk!

Som en form for ”dessert”, havde jeg gemt den græske yoghurt og pandekagerne til sidst.

Yoghurten var cremet, syrlig og lige så frisk, som den frugt og müsli, der lå på toppen. Frugten bestod af stykker af vindruer, pære æble og appelsin.

Pandekagerne med sirup smagte lige så godt som de så ud. Perfekte runde, og med en jævn brun farve. Med masser af sirup og søde blåbær på toppen.

Til at skylde hele menuen ned med, var der kølig, friskpresset appelsin- og æblejuice, kaffe og the ad libitum.

Efter brunchen kan jeg roligt sige, at vi var mere end mætte og veltilfredse. Desuden, var vi klar til at hoppe videre ud i Ballerupcentret for at shoppe løs.