Cykeltur i København

Den bedste måde at opleve København på, er på cykel. Ved at cykle byen rundt, oplever du København fra den mest naturlige og autentiske facon, samtidig med at du får et unikt indblik i de lokale bydele.

Det er både sjovt, billigt og nemt at cykle rundt i København, og det giver frihed til at forfølge spontane ruter, eller gøre stop ved en tilfældig cafe på forbivejen. Du kan nyde byen i dit eget tempo, og selv bestemme en rute, eller du kan vælge en af de mange muligheder for professionelle guidede tours på cykel. På cykel ser man byen fra en anden vinkel, end du kan i en bil eller på en sightseeingbus.

Der er mange bycykler rundt omkring i København, hvor du kan leje cykler på timebasis, og stille dem igen, næsten hvor du vil. Cyklerne har indbygget GPS og turistinformation.

Cykeltur i Koebenhavn

De bedste cykelruter i København

Der er mange smukke urbane cykleruter at følge i København. Her kan man med fordel udnytte de mange cykelbroer i byen, og nemt komme fra bydel til bydel. Der er blandet andet Cykelslangen som forbinder Fisketorvet med Islands Brygge, og den kunstneriske Cirkelbro designet af Olafur Eliasson, som går over Christianshavns kanal. Disse ruter giver et smukt overblik over København, set fra vandsiden.

Havneringen er en ny cykel-, gang- og løberuter som strækker sig 13 kilometer rundt om Københavns inderhavn. Ruten går fra Nyhavn og Holmen til Sluseholmen og Amager Fælled i syd. Selvom Havneringen ikke er helt ny, er den netop blevet lanceret som en oplevelsesrute, hvor du undervejs fx har mulighed for at nyde en medbragt picnic på Amager Fælled, hvor du både kan nyde natur og se på moderne byggeri imens.

Er du til mere stille og naturskønne omgivelser, kan du tage turen ud til Kalvebod Fælled. Fælleden var oprindeligt militært øvelsesterræn, men blev åbnet for offentligheden i 1984. På Kalvebod Fælled er der dømt naturidyl for alle pengene med hav, heste, grønne marker og vilde blomster. Der er desuden en fantastisk udsigt til VM-husene som har en spektakulær arkitektur.

Er du interesseret i at kombinere din cykeltur med at opleve Københavns seværdigheder, kan du med fordel tage på en guidet cykeltur. På de guidede ture kan du besøge de største attraktioner i København, såsom den lille havfrue og Amalienborg, samtidig med at du hører om fakta og sjove anekdoter undervejs.