Oplev autentisk streetfood på Papirøen

Konceptet streetfood er forholdsvist nyt i dansk madkultur. Begrebet er relativt bredt og dækker i den aller mest bogstaveligste forstand over mad der kan købes fra små, mobile gadekøkkener.

Den danske version af street food dækker over madmarkeder, hvor maden bliver lavet på stedet. Der er som oftest tale om simpel mad, som man kan spise stående. Mad typer som for eksempel burgere, tacos, pizza eller fish and chips finds derfor typisk sådanne steder.  Men street food markeder er også mødesteder, hvor det sociale og fællesskabet har stor betydning. Det er her man kan tage børn med hen, da stemmingen er afslappet og ligetil. Hele konceptet bygger på noget simpelt og uformelt. I både København og andre storbyer såsom Aarhus skyder nye streetfood markeder op over alt og er især populære i sommer og forårs-månederne. Mange af boderne har begrænsede menukort og tilbyder få retter, men lover tilgengæld kvalitet for alle pengene. En af de mest genial ting ved disse street food markeder er, at der er forskellige typer af mad til hele familien, så alle kan finde netop deres livret. Et af de steder i København der for alvor har taget konceptet til sig er Papirøen, som er central placeret i byen.

autentisk-streetfood-papiroeen

Hvad er Papirøen

Måske har du hørt om Papirøen, men er alligevel ikke helt sikker på hvad det er?

Papirøen ligger midt i Københavns havn og har prominente bygninger som Skuespilhuset og Operahuset som naboer. Øen er hjemsted for de grå industrihaller med røde porte, der i mange årtier gemte på store mængder af papir – heraf navnet Papirøen. Området har de sidste mange år gennemgået en stor forvandling og huser nu museet Copenhagen Contemporary, designer Henrik Vibskov samt Copenhagen Street Food. Sidstnævnte har indtaget en hel hal, der nu er fyldt med farverige food trucks med mad fra alle verdenshjørner. Streetfood på Papirøen er især populært i weekenderne og når vejret generelt viser sig fra sin gode side. Man kan komme til Papirøen både på gåben, cykel eller i bil. Der er eksempelvis direkte gågang fra Nyhavn via Inderhavnbroen. Er du i bil kan man køre ind via Trangravsvej eller Prinsessegade, vær dog opmærksom på at der begrænset antal parkeringspladser tilgængelige. Hvis du har mulighed for det, så besøg Papirøen i hverdagene, så undgår du det værste menneskemylder og sikrer dig en siddeplads ved en af madboderne.